Делегація урядовців відвідала презентацію Інформаційно-аналітичного ситуаційного центру

26.01.2021

Делегація урядовців у складі віцепрем'єр-міністра – міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрія Щиголя та його заступників Дмитра Маковського, Олександра Потія й Володимира Трофименка 26 січня відвідала КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Гостей приймали ректор університету Михайло Згуровський, голова Вченої ради Михайло Ільченко, проректори Юрій Якименко, Анатолій Мельниченко, Віталій Пасічник, в.о. директора ІМЗ ім. Є.О.Патона Юрій Сидоренко, директор Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку Костянтин Єфремов, начальник ІСЗЗІ Олександр Пучков та інші.

Зустріч розпочалася з ознайомлення гостей з діяльністю Інформаційно-аналітичного ситуаційного центру. Діяльність цю спрямовано на підвищення повноти та ефективності аналітичної й інформаційної підтримки процесу прийняття управлінських рішень для забезпечення сталого розвитку окремих регіонів і України в цілому як складних соціально-економічних об'єктів. Було презентовано структуру Центру та основні його напрацювання. Серед напрацювань – оцінка економічного виміру сталого розвитку територій на основі яскравості нічних вогнів, моніторинг водних ресурсів на території АР Крим (демонстрація з використанням онлайн-застосунку), можливості онлайн-платформи "Advanced Analytics" для аналізу соціально-економічних і безпекових явищ, зокрема вразливості до кібератак, тощо.

Міністр цифрової трансформації цікавився, як і звідки отримуються дані для досліджень, та зауважив, що в Україні не існує культури збору даних, і це призводить до похибки в результатах.

Після презентації Михайло Федоров відзначив: "Ми постійно шукаємо якісь інструменти, комерційні інструменти, як нам моделювати певні ситуації, як моніторити інформаційний простір. Навіть не знав, що є вже такі напрацювання в університеті. Думаю, ми знайдемо кейс, де це реально використовувати, тому що маємо на це реальний запит. Будемо працювати".

Далі роботу продовжили в залі засідань Адмінради КПІ ім. Ігоря Сікорського, де обговорювали наступні блоки питань: вдосконалення підготовки кадрів у галузі інформаційної безпеки, виходячи з можливостей цифровізації освітніх процесів; презентація й обговорення космічної програми КПІ.

Зображення