Серія тренінгів з геоінформаційних технологій для об’єднаних територіальних громад

16.04.2019

Реформа децентралізації в Україні поставила на порядок денний нові напрями підготовки профільних фахівців для забезпечення створених об’єднаних територіальних громад геопросторовою інформацією для розробки сценаріїв розвитку та управління територією.

Спільно з Центром Розвитку Інновацій за підтримки програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні ULEAD з Європою, Світовим центром даних з геоінформатики та сталого розвитку КПІ ім. Ігоря Сікорського започатковано серію тренінгів для представників територіальних громад.

Вже проведено два тренінги з використання геоінформаційної системи ArcGIS в управлінні активами для 40 представників об'єднаних територіальних громад. Тренінги проведено на базі пілотної інфраструктури ситуаційного центру Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку КПІ ім. Ігоря Сікорського з метою апробації сценарного підходу до управління земельними ресурсами та розробки стратегії розвитку громад. Під час тренінгу представники громад опанували базові навички роботи з інструментарієм ArcGIS, наповнили тестові бази геопросторових даних, опрацювали основні сценарії просторового планування та розвитку громад.

Отримані представниками громад знання та навички допоможуть в організації та упорядкуванні інформації про земельні ресурси, аналізі надходжень від оподаткування землі, плануванні територіального розвитку громад.

Image Image